lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen tipukakku (G, L)








Mangojuustokakun lisäksi pääsiäisen kahvipöytään pääsi herkullinen täytekakku aprikoosi- ja suklaatäytteellä sekä aprikoosimarmeladilla. Perheelle maistui <3

Pohjana on 2 kpl gluteenittomia sokerikakkupohjia. Tätä kakkua vartein tein 6 munan kakkutaikinan, jonka jaoin kahteen pieneen (20 cm) irtopohjavuokaan. Kakussa on täytteenä kahdessa välissä suklaatäytettä ja yhdessä välissä aprikoositäyte. Jokaisen täytteen alla on aprikoosimarmeladia. Kokosin kakun irtopohjavuokaan, jonka vuorasin kelmulla. Kun kakun kokoaminen alkaa olla siinä vaiheessa, että kakku tulee yli irtopohjavuoasta, lisää reunoille kakunreunakalvoa. Näin kakku pysyy kasassa. Laita kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta täytteet (etenkin aprikoositäyte) jähmettyvät ennen kuorruttamista. 

Pohja: 
6 kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
sokeria
hienoa gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
perunajauhoja
leivinjauhetta


Ota esiin 2 samanlaista juomalasia. Riko toiseen lasiin kananmunat ja kaada toiseen lasiin sokeria saman verran kuin toisessa lasissa on munia. Kaada sokeri kulhoon, ja täytä sama lasi jauhoilla taas samaan kohtaan kananmunien kanssa. Laita jauhoja niin, että 75% on gluteenitonta jauhoseosta ja loput 25 % perunajauhoja, sekä 1-2 tl leivinjauhetta. Kaada kananmunat sokerin lisäksi kulhoon ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahdon sekaan ja kääntele nuolijalla varovasti. Muista käyttää nuolija kulhon pohjaa myöten, sillä sinne helposti jää ilmakuoppia joissa vielä jauhoja. 
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 35-40 min. ajan.


Aprikoositäyte: (yhteen väliin)

1,5 dl aprikoosisosetta
2 dl vispikermaa (laktoositonta)
3 liivatetta
0,5 - 0,75 dl sokeria

 Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita 1 dl aprikoosisosetta ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Kuumenna 0,5 dl aprikoosisosetta ja purista liivatelehdet sekaan, sekoita kunnolla. Vispaa aprikoosi-liivateseos kermavaahtoseoksen joukkoon. 

Suklaatäyte: (kahteen väliin)

4 dl vispikermaa (laktoositonta)
100 g maitosuklaata (laktoositonta)
0,5 dl kaakojauhetta
2-3 rkl kuumaa vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita kaakaojauhe ja kuumavesi keskenään. Vatkaa sula suklaa kermavaahdon joukkoon, lisää lopuksi kaakao-vesi seos. 


Lisäksi 230 g aprikoosimarmeladia jokaiseen kakun väliin täytteen alle

Kostutukseen 1,5 dl mehua tai vaniljamaitoa


Voikreemi:

4 dl tomusokeria
250 g suolantonta voita (laktoositon)
2 tl sitruunamehua tai vettä
keltaista pastaväriä / elintarvikeväriä


Vaahdota siivilöity tomusokeri ja pehmeä voi sitruunamehun kanssa vaahdoksi noin 5 minuutin ajan, kunnes se on ilmavaa ja kuohkeaa vaahtoa. Ombre efektin luomiseksi jaa kreemi kolmeen eri kulhoon ja värjää yksi kulho voimakkaan keltaiseksi, seuraava hieman vaaleamman keltaiseksi ja kolmas vaaleimmaksi. Levitä voikreemi paletilla kakun pinnalle aloittaen alhaalta kakun reunoilta jonne voimakkaimman keltaisen sävyinen kreemi tulee. Jatka levittämisestä seuraavaksi vaaleimmalla vaahdolla ja vaaleimmalla kreemillä kakun päälle. Pursota voikreemiä halutessasi kakun päälle.

Kaakaopisarat:

2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vettä

Sekoita vesi ja kaakaojauhe keskenään. Dippaa sivellin kaakaoseokseen ja pirskottele kaakota kakun reunoille ja päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti