lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän ombre -kakku (G, L)











Tähän kakkuun ideat syntyivät vähän niinkun tehdessä :D Minulla oli pinkkiä sokerimassaa ja elintarvikeväriä, joten päätin koittaa pohjien värjäämistä ombre -tyyliin.. Paistaessa pinta näytti siltä, että kakun pinkki väri olisi haalistunut todella paljon niinkuin pelkäsinki, mutta kakkua leikatessa paljastui sisältä ihanan voimakas pinkki väri. Tein näitä kakkuja varten 8 munan sokerikakkumassan, jonka jaoin neljään kulhoon eli neljäksi pieneksi kakkupohjaksi. Jätin yhden kulhollisen värjäämättä, seuraavaan lisäsin vähän väriä ja kolmanteen taas vähän enemmän väriä, kun taas viimeiseen runsaasti väriä. Paiston jälkeen annoin kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen kokoamista. 


Pohjiin:
8 munaa (huoneenlämpöisiä)
sokeria
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
leivinjauhetta
pinkkiä elintarvikeväriä


Ota esiin 2 samankokoista lasia. Riko toiseen lasiin kananmunat ja mittaa toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon, mittaa sen jälkeen samassa lasissa noin 50-70% jauhoseosta, loput perunajauhoja ja 1-2 teelusikallista leivinjauhetta. Mittaa myös jauhoja yhtä paljon kuin munia on toisessa lasissa. Kaada sitten munat kulhoon sokerin kanssa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahdon  joukkoon ja kaada voideltuun (halutessasi korppujauhotettuun) vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 min ajan. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista ja täyttöä. 

Kostutukseen 1,5 dl maitoa ja  1 tl vaniljasokeria.

Kakun väliin tein suklaisen buttercream täytteen, jota voi hyvin käyttää myös esimerkiksi kakun kuorrutteena. Jaoin tämän ohjeen puoliksi ja se riitti väleihin.

Suklaatäyte: 
450 g tummaa suklaata (Käytin laktoositonta maitosuklaata)
1 dl kaakaojauhetta
1 dl vettä
340 g pehmeää suolatonta voita
1 1/3 dl tomusokeria
pieni ripaus suolaa

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa.
Keitä vesi ja sekoita kaakaojauhe veteen, anna suklaan ja kaakao-vesi seoksen jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity sokeri kunnolla vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää suklaa pikkuhiljaa vaahtoon samalla sekoittaen, sen jälkeen kaakao-vesi seos samalla tavalla. Lisää lopuksi vielä pieni ripaus suolaa ja täyte on valmis levitettäväksi. 

Kakun päälle kaulasin pinkin sokerimassan ja jäljelle jääneistä paloista leikkasin sydämiä, joihin kirjotin ystävänpäivä aiheisia tekstejä elintarviketussilla. Päälle suklaakuorrutetut mansikat <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti