lauantai 31. lokakuuta 2015

Halloween haamukakku (GF, L)








Haamu -teema jatkuu, tällä kertaa kakun muodossa. :)

Kakkupohjan ohje on sama, kuin suklaakakussa, korvasin vaan vehnäjauhot hienolla gluteenittomalla jauhoseoksella. Täytteinä kakussa suklaa-, ja vadelmatäytteet. 


Suklaatäyte
250 g maitosuklaata (L)
250 g mascarponea (L)
2,5 dl vispikermaa (L)
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Paloittele ja sulata suklaa, anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana kermavaahdon sekaan, lisää sen jälkeen notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla makusi mukaan. 

Vadelmatäyte
2,5 dl vispikermaa (L)
200 g vaniljatuorejuustoa (L)
250 g vadelmasurvosta
1-1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivateet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää vadelmasurvos ja mascarpone vaahtoon. Mausta sokerilla makusi mukaan. Keitä vesi, purista liivatteet ja sekoita kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitten. 

Oranssi kuorrute
340 g pehmeää suolatonta voita 
1 1/3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl oranssia pastaväriä

Vaahdota voi ja sokerit keskenään, n. 5 min ajan. Sekoita pastaväri joukkoon. Levitä palettia apuna käyttäen kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Suklaaganache
200 g tummaasuklaata (L)
1,5 dl kermaa (L)

Kuumenna kerma ja pilkottu sulkaa pannulla, vähän väliä sekoitellen. Kun seos on tasaista, levitä jähmettyneen kuorrutteen päälle niin, että sitä valuu joistain kohdista reunoilta alas.


Marenkihaamut

4 kananmunan valkuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
vajaa rkl maissitärkkelystä
suklaa suklaata

Vatkaa valkuaiset ja etikka vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Siivilöi lopuksi maissitärkkelys joukkoon nuolijalla käännellen. Lusikoi pursotin pussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille haamuja. Saat haamut pysymään pystyssä kun pursotat ne hitaasti, ja vähän paksummiksi pohjalta. Paista 80 asteessa tunnin ajan, laita sen jälkeen lämpö uunista kiinni ja jätä uunin jälkilämpöön niin kauaksi aikaa kunnes uuni on jäähtynyt. Maalaa sulalla suklaalla haamuille silmät. Asettele kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti