torstai 30. heinäkuuta 2015

Terveellinen mustikka-banaanikakku (g, m)






Tämä kakku on hieman muunneltu versio terveellisestä banaanikakusta. Koostumus on "kakkumaisempi" eli kuohkeampi, aiemmissa versioissa olen käyttänyt hunajaa makeuttajana, mutta tällä kertaa käytin kookossokeria jonka vaahdotin munien kanssa. Mielestäni pakastemustikat toimivat tässä loistavasti,  aluksi harmittelin kun ei ollut tuoreita jääkaapissa (enkä jaksanut lähteä kauppaan).. kuitenkin tässä jo nautiskelin 3 kakkupalaa lounaaksi, eli erittäin onnistunut kakku! :)(mielestäni vieläkin parempi kuin alkuperäinen)


Ainekset:

2 munaa
1 dl kookossokeria
4,8 dl kaurajauhoja (voit jauhaa kaurahiutaleita blenderissä tai ostaa valmiina)
2 kypsää banaania
0,5 dl maustamatonta soijajugurttia
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljauutetta
150 g mustikoita (käytin pakaste)

vuokaspraytä tai leivontamargariinia vuoan voiteluun


Vatkaa munat ja kookossokeri vaahdoksi. Lisää kaurajauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola nuolijalla käännellen joukkoon. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan soijajugurtin ja vaniljauutteen kanssa. Kääntele vielä lopuksi joukkoon mustikat. 

Voitele leivontamargariinia tai suihkuta vuokaspraytä kakkuvuoan reunoille ja pohjalle. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35-40 minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti