sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Terveellinen vadelma-sitruuna banaanikakku (gluteeniton, laktoositon)








Tämä resepti on sama kuin terveellinen banaanikakku mansikoilla, mustikoilla ja saksanpähkinöillä, mutta pikkuisen muunneltuna. Hunajan sijasta makeuttajana käytin taateleita, makuina käytin vadelmia ja sitruunaa, sekä raakakaakaojauhetta pientä suklaista vivahdetta antamaan. Tykkään laittaa banaanikakkuun pähkinöitä ja tällä kertaa käytin pistaasipähkinöitä. Täytyy sanoa, että tämä makuyhdistelmä toimi minun makuuni tosi hyvin, ja myös raatini (poikaystävä) tykkäsi kovasti. :D Hyviä herkkuhetkiä <3



Ainekset:

4,8 dl Gluteenittomia kaurahiutaleita jauhettuna (käytä blenderissä)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 taatelia
2 isoa banaania (muussattuna)
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta (tai kreikkalaista) jugurttia (laktoositonta)
1 tl vaniljauutetta
1 rkl kanelia
1-2 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
kourallinen tuoreita tai pakaste vadelmia ja pistaasipähkinöitä 




Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään (kaurahiuteet jauhettuna, leivinjauhe, kaneli, raakakaakaojauhe, suola). Lisää muussatut banaanit, kananmunat, jugurtti, vaniljauute, pilkotut taatelit, raastettu sitruunankuori sekä sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten vielä vadelmat ja pistaasipähkinät ja sekoita. Voitele kakkuvuoka, ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle pistaasipähkinöitä (pilkottuna). Paista uunin alatasolla 1h ja 10 -15 min ajan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti