maanantai 11. toukokuuta 2015

Terveellinen banaanikakku mansikoilla, mustikoilla ja saksanpähkinöillä (gluteeniton & laktoositon)







Oman synttäripäivän iloksi leivoin minulle ja toiselle puoliskolleni kakun illalla MM -kisoja katsoessa nautittavaksi. Viikonloppuna tuli Ruotsin reissussa syötyä niin hyvin, että jotain terveellisempää versiota teki mieli. Tämä kakku oli todella helppo tehdä ja se sisältää vain terveellisiä raaka-aineita, ei valkoista sokeria tai jauhoja. Vähensin hunajan määrää puolella alkuperäisestä versiosta, mielestäni taikina sai banaanista jo tarpeeksi makeutta. Jos tykkää makeammasta voi lisätä hunajan määrää. Kakku oli todella herkullinen, söimme sitä lämpimänä ja varmasti syödään pitkin viikkoa suoraan jääkaapista. Kakussa oli mehevä sisusta, ja ihanan rapsakka kuori. Saksanpähkinöistä tuli mukavaa tekstuuria kakkuun, pieniä rouheita sattumia.



Ainekset:

4,8 dl gluteenittomia kaurahiutaleita jauhettuna (käytä kaurahiutaleet blenderissä)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
0,6 dl hunajaa
2 isoa banaania (muussattuna)
2 kananmunaa
1,2 dl maustamatonta tai kreikkalaista jugurttia (laktoositon)
1 tl vaniljauutetta
1 rkl kanelia
kourallinen tuoreita mustikoita ja mansikoita, sekä rouhittuja saksanpähkinöitä




Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Jauha kaurahiutaleet blenderissä ja muussaa banaanit. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja rouhi saksanpähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään (ota vähän saksanpähkinä rouhetta sivuun ja lisää myöhemmin kakun päälle). Voitele kakkuvuoka margariinilla tai suihkuta vuokaspraytä ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle loput saksanpähkinärouheesta. Paista uunin alatasolla 1h ja 10-15 min, kunnes tikulla koittaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna jäähtyä hieman ja nautiskele. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti