maanantai 2. kesäkuuta 2014

Key Lime Pie

Jotain helppoa, raikasta ja sellaista jälkkäriä joka sopis grilliruoan jälkeen ulkona nautittavaksi piti nopeesti keksiä. Siitä asti, kun jenkeissä maistoin vuosi sitten Key Lime Pieta on ollut tarkotus tehdä sitä myös kotona, ja nyt päätin et koitetaan. Perinteisesti tämä limepiirakka on tosi kirpeä ja voimakkaasti limen makuinen, niin oli myös tässä reseptissä. Itse tykkäsin kovasti, mutta enempää kuin yhden pienen palan en mäkään pysty tätä syömään :D Tämä resepti on kotilieden isosta leivontakirjasta. Reseptissä sanotaan, että 1dl lime mehua ja 1 rkl lusikka limen kuorta, mutta tän kokeilun perusteella jättäisin 0,5 dl limen mehua pois. Maku on silti varmasti tarpeeksi voimakas. Outoa reseptissä on myös se, ettei siihen tule ollenkaan liivatetta tms. Piirakkaa pidetään pakkasessa ja tarjoillaan "jäisenä". Kuumana hellepäivänä kun toin piirakan ulos tarjoiltavaksi, se alkoi sulaa heti. Maultaan siis kesäisen raikas, mut ei ehkä parasta tarjottavaa grillipartyihin! ;)


Pohja: 
3,5 dl keksimurua (käytin dominoja)
1 dl voisulaa
1 rkl ruokosokeria

Täyte:
5 kananmunan keltuaista
400g kondensoitua maitoa
1 dl limen mehua (tai 0,5dl)
1 rkl limenkuorta raastettuna

Pinnalle 
1 lime lohkoina
(Kermaa pursotettuna koristeluun)

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä muruseokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. 
Vaahdota keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista. Mausta limen kuorella ja mehulla. Kaada seos vuokaan ja laita kakku 3 tunniksi pakastimeen. Ota huoneen lämpöön 10 min ennen tarjoilua ja koristele limen lohkoilla ja kermalla. (Tai hellesäällä tarjoile suoraan pakastimesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti