sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Cup cakes

O



Pikkuveljeni toivomuksesta tein synttärikahveille kakun sijasta suklaa cupcakeja, suklaisella keskustalla. Cup cakeissa on tärkeää että voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla (n. 10 min) jotta niistä tulee kuohkeita ja pehmeitä. Jos joku on miettinyt, mitä eroa cup cakeilla ja muffinsseilla niin ero on selkeä. Cup cakeissa vaahdotetaan voi ja sokeri kuten esim. myös kahvikakuissa jotta niistä saadaan kakkumaisia ja muhkeita. Muffinsseissa taas vaahdotetaan munat ja sokeri kuten esim. sienikakkupohjissa jotta niistä saadaan ilmavia ja pehmeitä.

12 isoa cup cakea

1 levy maitosuklaata (käytin maraboun)
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

Kuorrute: 
250 g pehmeää voita
7 dl tomusokeria
Pari tippaa punaista elintarvike väriä
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat jauheet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan kerman kanssa, sekoita tasaiseksi. 
Ruohi suklaa rouheeksi (jätä 12 palaa) ja lisää massaan. Suihkuta vuoat vuokaspraylla nopeasti ja jaa jokaiseen vuokaa noin ruokalusikalline massaa. Lisää sitten jokaiseen päälle suklaapalanen ja lisää loput massasta vuokiin. Paista 200 asteessa n 15 min. 
Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja laita pursotuspussiin haluamasi tylla ja sitten massa. Jos haluat kuorrutteesta ruusumaisen aloita pursottaminen keskeltä ja jatka ulospäin pyörittämällä. 

Kukkakoristeet on tehty sokerimassasta, sekoittelin erivärejä, kaulin levyksi ja otin muotilla kukkasia irti. Annoin niiden kuivua muutaman tunnin ajan, maalasin sitten elintarvike liimalla, liimasin keskiosan kiinni ja ripottelin elintarvikehilettä ja annoin kuivua. Lopuksi asettelin cupcakejen päälle. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti