tiistai 19. maaliskuuta 2013

valkosuklaa-glögikakku


Valkosuklaa-glögikakkua tyttöjen pikkujouluihin. Harmittaa nuo reunat kun sotkeutuivat, en tajunnut vuorata reunoja vuoassa esim leivinpaperilla tai muulla. Mutta hyvältä maistui.

180g piparkakkudominoja
75g sulatettua voita

täyte:
6 liivatelehteä
5dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
400g vaniljarahkaa
1/2dl vettä

kiille:
3 liivatelehteä
3 1/2dl glögiä

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sekoita keksin murut voisulan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksi-voi seos pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahdoksi. Sulata suklaa. Yhdistä suklaasukla ja vaniljarahka, lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sekoita siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta glögi ja sekoita liivatelehdet sekaan. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti