sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

suklaa -aprikoosileivokset


Siskoni toivoi syntymäpäivilleen jotain suklaisia leivoksia. Päätin tehdä leivoksiin valkosuklaa-aprikoosi pohjan, väliin suklaafrostingia ja päälle suklaakuorrutus. Leivokset olivat TODELLA hyviä eikä ollenkaan liian makeita. Näitä täytyy tehdä uudelleen, varsinkin valkosuklaa-aprikoosi pohja on uusi suosikkini, mehevän kostea pohja.. nam :)

pohja: 
125g voita
175g valkoista suklaata pilkottuna
4 munaa
125g hienoasokeria
200g jauhoja siivilöitynä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja

Voitele kevyesti neliönmuotoinen uunivuoka, ja vuoraa leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa, sekoita keskenään kunnes seos on juoksevan kiiltävää. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa munia ja hienoasokeria voi-suklaa sulan joukkoon, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Sekoita mukaan jauhot, leivinjauhe, suola ja pilkotut aprikoosit. Sekoita kaikki ainekset hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 25-30 min. Kakun keskusta saattaa jäädä pehmeäksi mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi tai pyöreiksi leivoksiksi.





Väliin laitoin valmista suklaakuorrutetta, ja kuorrutetta sekoitettuna kermavaahtoon. Leivoksia ei tarvitse kostuttaa millään koska pohja on kostea itsessään. Päälle suklaa-ganache eli suklaakuorrute. 

ganache:
130g tummaa suklaata
1dl kermaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita kerma kasariin levylle lämpeämään. Älä kiehauta. Sekoita sulatettu suklaa kermanjoukkoon. Anna kuorrutteen vähän jäähtyä niin että se hieman paksuuntuu. Laita leivokset esim. uuni ritilälle ja alle leivinpaperi. Kaada kuorrutetta leivoksen päälle ja anna valua reunoille, tasoita nuolijalla tms. Anna jähmettyä jääkaapissa ja koristele. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti